Хилари Клинтън прие номинацията на демократите за президент на САЩ

09:29, 29 юли 16 / Свят 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хилари Клинтън прие официално номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ, съобщават световните агенции. Така бившият държавен секретар стана първата жена, която ще се яви на президентските избори като кандидат, издигнат от една от двете най-големи партии в страната.

В последния ден на конвенцията на демократите във Филаделфия Хилари беше представена на сцената от дъщеря си Челси.

В речта си тя обеща стабилно лидерство и икономически възможности.

"Ние знаем срещу какво се изправяме и не се страхуваме. Страховете на хората са разбраеми. Виждаме в новините опасностите, които ни дебнат в Бадад и Кабул, Париж и Брюксел, чак до Сан Барнардино и Орландо. Там има врагове, които трябва да поедим.  Ще преодолеем предизвикателствата, както винаги", каза тя, като се противопостави на налаганата от кандидата на републиканците Доналд Тръмп  "политика на страха". 

Клинтън обеща, че като президент ще създаде процедура, по която нелегалните имигранти в Съединените щати да могат да добият статут и, в крайна сметка - гражданство. Бившата първа дама на САЩ обяви още, че взима идеята на Бърни Сандърс за намаляване на студентските дългове на американците и дори безплатно висше образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама