Валс поиска временна забрана за чуждо финансиране на джамиите във Франция

10:02, 29 юли 16 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В интервю за в. „Монд“ премиерът на Франция Манюел Валс заяви, че трябва да бъде наложена временна забрана за външно финансиране на джамии в страната. Той иска да се „измислят нови отношения“ с исляма във Франция, както и обучението на имамите да става в страната, а не на друго място, съобщава „Фигаро“.

Министър-председателят обяви като провал, това че единият от нападателите на църквата в Сент Етиен Адел Кермиш е бил с електронна гривна за проследяване и въпреки това е успял да извърши престъпление.

„Това показва, че съдиите трябва да имат различен подход към всеки отделен случай“, заяви Валс и добави, че няма да търси отговорност в магистратите.

Относно критиките, отправени от бившия президент Никола Саркози срещу правителството премиерът Валс заяви, че той си изпуска нервите в коментарите си.

Междувременно „Ислямска държава “ разпространи ново видео на единия от двамата нападатели на църквата във Франция. В предварително записаното видео Абдел-Малик Набил Птижан, който беше официално идентифициран като единият мъж, убил свещеник при атаката преди да бъдат застреляни от полицията, се обръща директно към френския президент Франсоа Оланд и към премиера Манюел Валс.

"Времената се промениха. Ще изпитате страданията, които нашите братя и сестри изпитват. Ние ще унищожим страната ви", заплашва 19-годишният джихадист. Птижан призовава мюсюлманите за нападения и "избиване" на хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама