"Атака" и НФСБ харесаха президентската двойка Каракачанов-Нотев

10:22, 29 юли 16 / Политика 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерите на "Атака" и "Националният фронт за спасение на България" (НФСБ) Волен Сидеров и Валери Симеонов одобряват кандидат-президентската двойка Красимир Каракачанов и Явор Нотев. 

Председателят на ВМРО и депутатът от "Атака" получиха пълна подкрепа от Симеонов и Сидеров въпреки враждата между двамата бургаслии. 

 

"НФСБ подкрепи кандидатурата издигната от Инициативния комитет. Моите притеснения са по линия на двете други партии“, посочи Валери Симеонов и посочи, че Волен Сидеров трябва да преодолее своето его и да отстъпи място за Явор Нотев. 

 

„Вторите ми притеснения са по линия на ВМРО - да не би да вземат да поискат и вицепрезидентския пост“, каза Симеонов. 

 

Сидеров каза на свой ред, че се радва за това, че след няколко месеца разговори усилията му в посока общо явяване на изборите на есен имат успех. 

 

"Благодаря на Симеонов и Каракачанов за идеята да се обедини това пространство на патриотичния вот. Формулата инициативен комитет и кандидат-президентска двойка е добра, защото дава възможност за по-широка периферия и не искат партийно закачане", обясни атакистът. 

 

По думите му има условия за един хубав резултат и обединяване на виждането, че са нужни президент и вицепрезидент, които да представляват патриотизма и една друга визия за България. 

 

Зад гърба им са останали личностните отношения между Сидеров и Симеонов, защото били влезли в политиката с идеи.

Заради тях щели да работят. Моментът бил кризисен и се налагало да бъде укрепната държавата. 

 

"Ще разчитат на повече гласове, отколкото са гласували за "Атака". Много хора ще приемат с разбиране и с удовлетворение факта, че личности и партии, които са били  в конфликт, сега са обединени от една обща кауза", размечта се Волен Сидеров.  

 

"Моят поглед стратегически е към една голяма формация, която би могла да вземе основно място в парламента", каза Сидеров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама