Започват кърпежи на пътя Мировец - Певец

10:58, 29 юли 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенция „Пътна инфраструктура” ще пренасочи средства от други обекти, за да извърши изкърпване на най-компрометираните участъци от 30-километровото трасе на пътя Мировец  - Певец в община Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация. Дейностите ще бъдат извършени през август, а следващата година пътят ще бъде планиран в програмата на АПИ за ремонт.

Това гласи писмо от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова до кметовете и наместниците на селата Мировец, Макариополско, Буховци, Острец, Надарево, Дългач и Певец, като членове на инициативен комитет за ремонт на пътя, обслужващ населените места. Те са изпратили  молба до министъра за реконструкция на републиканския път, която е придружена и с подписка.

В отговора от Министерството на регионалното развитие и благоустройството се казва, че експертите на пътната агенция са обсъдили възможностите за цялостен ремонт на пътя през настоящата година. Отсечката не може да бъде включена в проект „Транзитни пътища V” в Лот 5, поради кратките и изтичащи срокове на финансовия договор с Европейската инвестиционна банка. Бюджетът на програма „Основен ремонт” на АПИ е разчетен още в началото на годината и не позволява включването на пътя на този етап, но ще той ще бъде планиран за следващата година.

Въпреки ограничените средства за пътно поддържане на републиканската мрежа, от „Пътна инфраструктура” ще пренасочат средства за изкърпване на пътя с цел осигуряване на проходимост, гласи още писмото от МРРБ.

Относно състоянието на моста над река Врана, между селата Буховци и Острец, който също е включен в искането на инициативния комитет, се посочва, че той е обследван този месец от специалисти от Института по пътища и мостове. Тяхното становище е, че съоръжението е във влошено експлоатационно състояние, а тротоарната конзола в аварийно и се нуждаят от своевременни възстановителни работи.

В заключение, в писмото на министър Павлова, се посочва, че при осигуряване на нужните 9,8 млн. лв. ще бъдат ремонтирани пътят и мостът, като се извършват всички дейности по тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама