Освободиха ученичката, наръгала с нож 62-годишен мъж в Стара Загора (обновена)

11:09, 29 юли 16 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученичката, която наръга с нож 62-годишен мъж в Стара Загора, бе освободена от ареста днес. От Окръжна прокуратура обявиха, че няма да бъде подавано искане в съда за постоянна мярка „задържане под стража”. Определена е гаранция от 500 лв., която трябва да се внесе в максималния срок от 15 дни.

До освобождаването на момичето се стигна след като от Окръжна прокуратура Стара Загора прецениха, че  обвинението, по което трябва да бъде привлечена Мария е по чл. 124 ал. 1 от Наказателния кодекс за умишлено нанасяне на средна телесна повреда, от която по непредпазливост е настъпила смърт. Наказанието за това деяние е от 2 до 8 години затвор.

До промяна на обвинението от умишлено убийство към нанасяне на средна телесна повреда се е стигнало след преценка на резултатите от съдебните експертизи, уточни Нейка Тенева, зам.-окръжен прокурор и говорител на Окръжна прокуратура.

Припомняме, че на 26 юли т.г. в дома си бе намерен мъртъв 62-годишният Богдан Динев. По тялото му са открити порезни рани по корема и слабините.  Извършителката е установена часове след намирането на трупа. Тя сама разказала на полицейски служител за срещата си с жертвата, вечерта на 25 юли.  Съобщила е, че е била изнасилена  от Богдан Динев.

Според съдебните експертизи на Динев са били насенени порезни рани по корема и десния крак и една прободна рана на десния крак, в резултат на която е настъпила смърт от кръвозагуба.

Пред разследващите Мария разказала, че била поканена в дома на Динев, за да се запознае с дъщеря му, която била на същата възраст. Около 19.30 часа тя влязла в къщата. Все още се изяснява какво точно се е случило, преди момичето да нанесе раните с нож на Динев.

На другия ден Мария минала покрай къщата и видяла полицейски коли и линейка. Попитала цивилен мъж, който се оказал полицай, какво е станало и като разбрала, че Динев е мъртъв, разказала какво се е случило.

Обвиняемата Мария  няма противообществени прояви и не е осъждана. Запознала се с Динев в заедение, където работела, за да подпомага семейството си в издръжката. 

Продължават процесуално-следствените действия, поясниха от Прокуратурата.

Около 11.45 часа Мария бе освободена от ареста. Отвън я чакаха майка й Пенка Гиздева и старозагорци, дошли да подкрепят момичето. Пред журналисти майката обясни,  че Мария се е прибрала окървавена и е казала, че е изнасилена. „Детето ми не е престъпник, а стана жертва на истинските престъпниците в този град, които са навън. Тя е на 18 години, тя  е наивно и добро дете“, разказа още Пенка Гиздева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама