Около 1000 дка горски площи и треви изгоряха до границата с Турция

11:31, 29 юли 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 500 дка горски площи и още толкова сухи треви са изгоряли при снощния пожар в Малко Шарково, община Болярово. Пожарът е локализиран напълно, но на места се наблюдава тлеене, съобщиха от Държавно горско стопанство – Елхово.  ​Oгънят се е разпрострял в труднодостъпен район в близост с границата с Турция, където често възникват пожари през лятото.

Заради очакваните високи температури на място ще останат дежурни екипите на Югоизточно горско предприятие. Те ще наблюдават огнището и имат готовност при нова активизация на огъня. Снощи е овладян западният фронт, а днес сутринта пожарът е погасен напълно, поясниха горското стопанство.

60 служителите на Югоизточно държавно предприятие – Сливен участваха  в гасенето на огнената стихия в района на Малко Шарково. Включиха се специализираните екипи на предприятието с няколко противопожарни автомобилa за първоначална атака на горски пожари. Районът е труднодостъпен и високата проходимост на автомобилите позволява да се достигне бързо до огнищата, като така се ограничи нарастването на пожара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама