Откриха ролекси ментета на бургаското пристанище

12:09, 29 юли 16 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голяма пратка от близо 8500 артикула, включително опаковки и сертификати за световноизвестни марки часовници, задържаха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас. Задържани са аудио и видео уреди с фалшифицирана марка „BOSE", фалшиви гаранционни карти за часовници с марка „Rolex", луксозни кутии и опаковки за часовници с марки „Rolex" и „Armani",  маратонки с лого на марките „Nike" и „Adidas". Това съобщиха от Агенция "Митници".

Стоките са открити в контейнер от Китай, пристигнал на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център".  Контейнерът  е селектиран за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска" още преди пристигането на кораба. Получател е българска фирма, която впоследствие наредила претоварването на контейнера на камион за Турция. При пристигането на стоката е извършена щателна митническа проверка и е установено, че пратката съдържа 1260 фалшиви гаранционни карти за часовници с марка „Rolex",  1250 луксозни кутии за часовници с лого на същата марка и 1200 подаръчни торбички с лого „Rolex". С марка „Armani" са открити 1250 луксозни кутии за часовници и 1200 подаръчни торбички.

Задържани са също 1287 чифта маратонки с марки „Nike" и „ Adidas",  400 джойстика за управление на компютърни и видеоигри с марки „Sony" и „Xbox",  500 слушалки с марка „BOSE" и  150 тонколони „BOSE". Всички артикули са задържани в изпълнение на Европейски регламент № 608/2013 и Закона за марките и географските означения. За случая ще бъдат уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

Голямото количество открити гаранционни карти за часовници „Rolex" и луксозни опаковки на световноизвестните марки часовници „Rolex" и „Armani" вероятно са били подготвени за комплектоване с имитации на самите часовници.

Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама