Пращат на съд за наркоразпространение рецидивист и непълнолетна

12:21, 29 юли 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненската окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт срещу 38-годишния Деян М. и 17-годишната му приятелка Наталия Бр. за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества – кокаин и хероин, без надлежно разрешение. Деянието е извършено при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив за 38-годишния мъж, който е осъждан многократно, като с последната присъда – също за разпространение на наркотици, след споразумение е бил наказан с лишаване от свобода за срок от 3 г. при първоначално строг режим . В момента подсъдимият е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а живеещата с него на семейни начала непълнолетна е под надзора на родителите си, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Двамата подсъдими се запознали през 2013 г. чрез фейсбук, докато Деян изтърпявал присъда в затвора. Миналата година той излязъл на свобода и със 17-годишната Наталия заживели на семейни начала в апартамента на Деян, който започнал да се занимава с  разпространение на хероин и кокаин. Наркотиците държал в жилището си или в специален тайник между тухлите в избените помещения на блока. Клиентите първо позвънявали на мобилния му телефон, след това идвали за поръчаните от тях дози.

На 16 февруари тази година един от първите му клиенти, негов познат от затвора,отишъл на адреса на Деян. На вратата на входа на блока той позвънил и заедно с приятелката му Наталия Бр. се качили до апартамента. Свидетелят получил синьо пликче с хероин, платил за него 10 лева и си тръгнал.

Домът на Деян бил наблюдаван от служители на полицията, които разполагали с информация, че Пендара, както го наричали, се занимава с наркоразпространение. Купувачът бил задържан и доброволно предал закупената доза хероин. На същата дата апартаментът бил посетен два пъти и от друг негов познат от затвора, който поради отсъствието му закупил хероин от приятелката му Наталия, на която платил 10 лева за дозата. По обяд наркозависимият отишъл повторно в жилището на Пендара и отново Наталия му продала три дози за 30 лева. При задържането му полицията открила в него трите дози, спринцовка, игла.

В дома на Деян и специалния тайник в избените помещения при последвалия обиск са намерени  и иззети 10,64 грама кокаин на стойност 1691,90 лева, разпределени в пакетчета, както и хероин с тегло 6,84 грама на стойност 615, 60 лева, както и банкнотите от продажбата на наркотиците.

Предстои делото срещу двамата да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама