Пламъци унищожиха покрив на къща в Русенско

12:32, 29 юли 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През денонощието екипите на РД "Пожарна безопасност и защита на населението"-Русе са работили интензивно по различни сигнали за произшествия и инциденти, съобщиха днес от пресслужбата на ведомството.

Вчера сутринта около 09:40 часа е постъпил сигнал за пожар в имот в с. Обретеник. На адреса са изпратени служители от РСПБЗН-Две могили и от Първа РСПБЗН в Русе. Инцидентът е бил в жилищна къща в селото. При пристигане на екипите се установява, че гори покрива, две стаи и складово помещение на къщата.

Огнеборците са локализирали и потушили пожара. В резултат на инцидента напълно е изгоряла покривната конструкция и част от втория етаж на къщата, както и дървена пристройка, долепена до нея. Стойността на нанесените щети се установява.

Причината за пожара, според огнеборците, най-вероятно е небрежно боравене с открит огън.

Пострадали няма. Причините се изясняват. По случая се води разследване от РУ – Бяла. Произшествието е посетено от дежурния инспектор ОЦ при РДПБЗН и началника на РСПБЗН-Две могили, които са участвали при извършения оглед от дежурната група на полицията. 

На 28.07.2016 г. от 12:45 ч. до 13:01 ч. един екип от Втора РСПБЗН-Русе е оказал техническа помощ за отстраняване на разлети смазочни материали срещу автомобилен център на бул. България в Русе. Установеното петно е обработено с абсорбиращи материали.

Вчера в 14:29 ч. е постъпил сигнал за пожар в сухи треви  в местността "Буйна Яна" в Русе. За гасене са изпратени служители от  Първа РСПБЗН-Русе и от СОД към РДПБЗН – Русе. При пристигането на екипа на място се установява, че горят сухи треви и паднала листна маса на площ от 200 000 кв.м. Екипите са работили на място до 17:30 часа. Заради голямата площ на произшествието се е наложило да бъдат викани допълнително екипи на дежурство.

Междувременно в 14:51 ч. е постъпило обаждане за запалени отпадъци в метален контейнер в гр. Русе, на ул. Ангел Кънчев. Един екип от Втора РСПБЗН е изпратен на адреса, за да загаси запалването.

За времето от 15:39 до 17:14 ч. служителите от Втора РСПБЗН-Русе са изпратени в русенския квартал „Чародейка“ до бл.205, откъдето са сигнализирали за пожар. При пристигане на място се установява, че горят сухи треви и отпадъци на нерегламентирано сметище, на площ от 900 кв.м. Причината за пожара са запалените и оставени без надзор отпадъци.

Тази сутрин за времето от 07:17 до 08:03 ч. служителите от Първа РСПБЗН-Русе са изпратени по сигнал за пожар в гр. Русе, на ул. Каменарска. При пристигането на екипа се установява горене в сухи треви и паднала листна маса на площ от 10 кв.м. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама