Повече осветление в парк „Студентски“ до края на август, светват и две улици в района

13:25, 29 юли 16 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Паркът в „Студентски град“ ще бъде по-осветен от края на месец август. В момента се поставят нови 100 електрически стълба. Това заяви кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев, който провери ремонта за възстановяване на алейното осветление в столичния парк.

Част от съществуващите стълбове също се използват за обновяването. Изгражда се нова мрежа, както и нова точка за достъп. Стойността на проекта е 80 хил. лева без ДДС.



„Проблемът в този парк беше липсата на електричество, така че се надявам до края на месец август да е готово“, каза Дилчев.

Цялостният проект на парка започва да се изпълнява преди две години. Оттогава зеленото място има нови алеи, повече пейки, детски площадки, фитнес на открито, скейт парк.



Преди това собственността в парка не е била уредена, но общината се е погрижила терентът де бъде опазен регулационно. А за осветление не е могло да става и въпрос – нямало е нито една работеща лампа. Преди осем години е било изградено фотоволтаично осветление, за да станат пътеките безопасни. След това се е изработил нов проект, който и в момента се изпълнява.

Тепърва ще бъдат обособени още две детски площадки, един фитнес на открито, спортни терени и кът за игри за малки деца.



Видеонаблюдение пък има в целия район, не само в парка. Камерите са разположени по основните места в „Студентски град“, където се събират повече млади хора, обясни районният кмет.

Това не е единственото място в „Студентски град“, което ще се сдобие с нови лампи. Очаква се през месец август да започне и да завърши изграждането на улично осветление и на две улици в квартала. Това са ул. „Проф. арх. Храбър Попов“, която е перпендикулярна на Зимния дворец на спорта, и ул. „Атанас Манчев“, която минава зад детската градина „Приказен свят“.



С това проблемът с тъмнината в квартала през нощта не се решава.

Една от улиците откъм НСА „Васил Левски“ също обгръща със своята тъмнина преминаващите нощно време хора. За там им предложение за изграждане на улично осветление, но са нужни сериозни инвестиции, защото там изобщо няма изградено освветление към момента, обясни кметът на район „Студентски“.



„Имаме проблеми на някои места с уличното осветление. Но това са неща, с които се борим ежедневно и се справяме“, отбеляза Дилчев. И допълни: „Изключително важно е след работата на междуведомствената група, която изчиства проблемите със собствеността на терените в „Студентски град“, всеки собственик на площи да поеме ангажимент за тяхното поддържане, чистене, косене, освен осветяване“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама