Облагородиха пространството западно от големия "Гигант" в Пловдив

12:43, 29 юли 16 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключиха ремонтните дейности по облагородяване на площта около детската площадка на ул."Васил Левски" - западно от големия Гигант, съобщиха от администрацията на район "Северен".

Подменени са старите тротоарни плочи с нови вибропресовани и се оформени допълнителни алеи с площ 700 кв.м. Монтирани са  нови пейки и кошчета за отпадъци.

Всичко това се случи в допълнение на изградената през 2015 г. нова детска площадка и фитнес на открито. Детската площадка е изцяло съобразена с изискванията на Наредба №1 от 2009 год. и е предназначена за игра на деца на възраст от 0 до 12 години. Тя е с площ 130 кв.м. и има четири съоръжения за игра, разположени върху ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи.



Фитнесът е четвърти от този тип съоръжения и седми поред, монтиран на територията на район "Северен" от общо осем на брой.

На тази конфигурация спокойно могат да тренират едновременно до 8 човека. Материалът, от който е изработено съоръжението е неръждаема стомана, прахово боядисана. Желаещите да тренират могат да го правят на успоредка, шведска стена, халки, градусова стълба и двоен лост.



"Сега вече, живущите в района, ще могат да почиват, спортуват, а малчуганите да играят на едно по-приятно и уредено място", коментира кметът на района Ральо Ралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама