Прокуратурата разследва изнасилване на малолетно момиче в Слънчев бряг

13:11, 29 юли 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Бургас пое ръководството на разследването по досъдебно производство за извършено изнасилване на малолетно момиче в Слънчев бряг, съобщиха от държавното обвинение.

Сигнал за инцидента е подаден в местното полицейско управление на 26 юли около 02.00 ч. през нощта. Разследващ полицай незабавно е започнал досъдебно производство срещу неизвестен извършител затова, че на същата дата в района на дискотека „Какао Бийч“ е правил секс с момиче, което не е навършило 14 г.

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 г.

По делото са налице доказателства затова, че пострадалата е била принудена към това със сила.

До настоящия момент са разпитани пострадалата и други свидетели, чиито показания е преценено от разследващите, че имат отношение по случая. Иззет е ДНК материал за изследване, като е назначена и експертиза в тази насока. Извършен е подробен оглед на местопрестъплението, назначена и изготвена е и съдебно-медицинска експертиза.

По досъдебното производство предстои анализ на събраните доказателства, като при налични такива предстои незабавно повдигане на обвинения срещу виновното лице.

За започналото наказателно производство е уведомена Апелативна прокуратура Бургас.

По-рано през деня се появи информация, че украинско момиче е било нападнато, бито и изнасилено в Слънчев бряг. После обаче концесионерът на Южния плаж опроверга да е имало такъв случай в района на дискотека „Какао Бийч“. Според него зверското престъпление е извършено от другата страна на реката, близо до станцията на Министерски съвет в неохраняема зона на плажната ивица. Въпросната зона е известна като "Нудисткия плаж" и е изключително рискова, защото не се стопанисва от никого. 

От Областната дирекция на МВР-Бургас нито потвърдиха, нито отрекоха информацията. „Нямам намерение да влизам в обяснителен режим“ – каза пресаташето на полицията за Topnovini.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама