Пепа Деведжиева става зам.-председател на Общинския съвет в Пловдив

13:52, 29 юли 16 / Политика 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската съветничка от ДСБ Пепа Деведжиева става зам.-председател на ОбС, съобщава dariknews.bg. Предложението ще бъде гласувано на следващата сесия на местния парламент на 2 август. Тя ще заеме поста от Ангел Ангелов, който ще бъде освободен с решение на градския парламент.

Рокадата идва след изненадващото разпадане на групата на Здравко Димитров в ОбС. Припомняме, че четирима съветници напуснаха коалицията и образуваха нова група "Реформаторски блок", като това са Пепа Деведжиева и Божидар Здравков от ДСБ, Айри Мурад от НПСД и председателят на ОбС Савина Петкова от ДБГ.

"Отчитаме участието си в коалицията като грешка, която обаче винаги може да се премисли. Ще продължим да подкрепяме добрите решения за града", обясни тогава Деведжиева. Тя пояснява, че решението е взето на 13 юли на основание чл. 21 от Правилника за организацията и дейността на ОбС на града.

Така на практика останалите двама съветници от "Здравко Димитров – да решаваме заедно" - Коста Хаджиев и Ангел Ангелов не могат да образуват нова група, тъй като за това са нужни поне 3-ма членове. Освен това, в създадената ситуация, Ангелов не може да остане да изпълнява и длъжността зам. председател на местния парламент.

Кметът Иван Тотев заяви пред Дарик, че е изненадан. По думите му, ГЕРб ще подкрепи предложението на Реформаторския блок за поста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама