ДОСТ след решението на ВКС: Бъдете спокойни и елате при нас

15:10, 29 юли 16 / Политика 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДОСТ и Лютви Местан призоваха всички, които не са включили в партията заради възможността тя да не получи регистрация, да освободят „волята и енергията си“ и да се присъединят към новата и „силна алтернатива“.

Това се казва в отворено писмо на ПП ДОСТ след решението на Върховния касационен съд, че партията може да бъде официално регистрирана. Преди това Софийски градски съд отказа регистрация, а част от мотивите бяха свързани с абревиатурата, която е турска дума, както и с преобладаващия брой учредители с турски имена. Съдия Лилия Илиева твърди, че вносителите не са успели да докажат, че наистина си поставят целите, записани в устава, не са посочили и конкретните способи, по които ще ги постигнат.

Според ръководството на ДОСТ решението на ВКС е добра новина за България, защото върховният съд е върнал доверието на гражданите във върховенството на закона и правовата държава. Друга причина пък е, че ДОСТ ще бъде „нов, силен демократичен ресурс за развитието на България като откровена и последователна евро-атлантическа държава“.

От ДОСТ заявяват, че и „занапред смело ще се борим за постигане на пълно и ефективно равенство, но чрез механизмите на интегриране“.

Част от концепцията на партията е пък създаването на „нов, модерен граждански патриотизъм, който включва, а не изключва“. Според ДОСТ идеята е актуална в контекста на „бруталния тероризъм“ в света, който застрашава демокрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама