Мол "Марково тепе" взима 336 хил. лв. обезщетение за проблемната къща на бул "Руски" 52 в Пловдив

15:37, 29 юли 16 25 1689 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Марково тепе мол" ООД е новият собственик на къщата на бул. "Руски" 52, за която Община Пловдив и предишните собственици водиха дълги съдебни спорове. Това става ясно от проекторешение, включено в дневния ред на сесията на Общинския съвет на 2 август.

"Марково тепе мол" ООД е купило имота преди месец. Нотариалният акт е заведен в Службата по вписванията на 22 юни 2016 г.

Още през 2010 г. за къщата бе издадена заповед за отчуждаване, което се налага заради бъдещото разширяване на кръстовището "Руски" - "Гладстон" с нова лента, която да обслужва десния завой и да има вход към мол "Марково тепе".

Предишните собственици искаха обезщетение за над 1 млн. лева, докато предложената от Общината сума бе около 300 хил. лева без ДДС. Вчера кметът Иван Тотев изненадващо съобщи, че имотът има нови собственици, които ще приемат предложението за обезщетение.

Дружеството предлага Община Пловдив да придобие възмездно поземления имот с площ 298 кв. м ведно с построената в него двуетажна сграда с площ 137 кв. м срещу сумата 403 709.20 лв. с ДДС, или 336 424.33 лв. без ДДС. Данъчната оценка на имота е 197 426.10 лв.

Припомняме, че ремонтът на бул. "Руски" започва от 1 август, като първо ще бъде затворено западното платно в участъка от Централна гара до ул. "Гладстон". Между 8 и 10 август пък ще започне ремонтът на последния останал павиран участък от ул. "Гладстон", който включва и разширяване на кръстовището с бул. "Руски", както и изграждането на подход към мола, който по предварителна информация трябва да отвори врати тази есен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама