Куриоз: Баба се жалва за дискриминация от зетя, не я пускал да пазарува в магазина му

15:41, 29 юли 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Куриозен сигнал е постъпил наскоро в Комисията за защита от дискриминация (КЗД). За него Topnovini.bg научи от самата институция. Става въпрос за баба от Поморийско, която се жалва, че не може да пазарува в единствения магазин в насаленото място и по този начин се чувства дискриминирана. 

"Възрастна жена от село в Поморийско е лишена от възможността да пазарува от единствения магазин за хранителни стоки в селото заради междуличностни отношения, като собственици на магазина са нейният зет и дъщеря. Така жената, която е на 74 г., е принудена да търси нелеко решение на въпроса с пътуване до Поморие или Каблешково", разясняват пред Topnovini.bg от комисията. Според експертите в момента се работи по казуса и преписката е във фаза проучване. 

Друг интересен случай е свързан с мобилен оператор, който трябва да заплати глоба, защото е отказал да подпише договор с клиент с увреждане. Случаят е следният - жалбоподателка се оплаква от отказа на оператора да сключи договор с нея като нов клиент чрез упълномощен посредник. Отказът е базиран на Общите условия на оператора, но според бъдещата клиентка това противоречи на законодателството на страната, поясняват още от комисията.Този казус обаче бързо е разрешен, тъй като  КЗД установява дискриминация и налага на оператора имуществена санкция от 2500 лв. 

Статистиката, получена от комисията сочи още, че се наблюдава бум на жалби през последните месеци. Така излиза, че до средата на юли тази година те са два пъти повече от същия период на миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама