Изграждат достъпна среда към четири бургаски училища

16:06, 29 юли 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местният парламент подкрепи инициативата на Община Бургас да кандидатства по мярка на програмата "Красива България" за изграждането на достъпна среда към четири училища - СОУ "Епископ Константин Преславски" в жк „Славейков“, ОУ "Найден Геров" в жк „Меден рудник“, ОУ "Христо Ботев" във Ветрен и СОУ "Добри Чинтулов" в жк „Изгрев“. Всички изброени сгради са обновени през последните години, а следващата цел е да се подобрят външните подходи към тях.

За изграждане на достъпна среда в СОУ "Епископ Константин Преславски" е планиран бюджет до 135 000 лв., от които съфинансиране от Община Бургас до 15 000 лв.

За изграждане на достъпна среда в ОУ "Найден Геров" е планиран бюджет до 100 000 лв., от които съфинансиране от Община Бургас до 11 000 лв.

За изграждане на достъпна среда в ОУ "Христо Ботев" във "Ветрен" бюджетът е до 71 000 лв., от които съфинансиране от Община Бургас до 8000 лв.

За изграждане на достъпна среда в СОУ "Добри Чинтулов" бюджетът е до 97 000 лв., от които съфинансиране от Общината до 11 000 лв.

Към момента в изброените училища на територията на община Бургас липсва или е частично изградена достъпна среда, което затруднява посетители и ученици със затруднена мобилност.

В СОУ "Епископ Константин Преславски" е предвидено и изграждане на рампа за хора с намалена подвижност при заден вход за осигуряване на достъп до първи етаж, двор и зала за хранене. Изграждане на външен асансьор за осигуряване на достъп до всички етажи. Изграждане на санитарно помещение за хора с намалена подвижност в помещение, използвано за съхранение на санитарни принадлежности на персонала.

В ОУ "Найден Геров" ще се маркира съществуваща рампа при централния вход и съществуващото санитарно помещение, осигуряващи достъп до централния вход и решаващи необходимостта от специализирано санитарно помещение. Изграждане на външен асансьор в триетажен корпус за осигуряване на достъп до всички етажи на корпуса. Предвижда се закупуване на верижен стълбищен транспортьор за преодоляване на междинно ниво при двуетажен корпус и достигане до дворни пространства. Също и монтаж на стълбищна инвалидна платформа за достигане на второ ниво на двуетажен корпус.

В ОУ "Христо Ботев" ще се изгради рампа за осигуряване на достъп до първия етаж на централната сграда от двор. Монтаж на стълбищна инвалидна платформа за достигане на второ ниво на сградата. Изграждане на санитарно помещение за хора с намалена подвижност.

За СОУ "Добри Чинтулов" се предвижда отново изграждане на рампа при страничен вход с преодоляване на едно стъпало за осъществяване достъп до първи етаж, двор и зала за хранене. Изграждане на асансьор, осигуряващ достъп до всички етажи, намиращ се до второ помощно стълбище и в непосредствена близост до рампата. Изграждане на санитарен възел на първи етаж в помещението, използвано за съхранение на санитарни принадлежности на персонала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама