Първан Симеонов: Слави Трифонов няма голям електорат, но е фактор

16:57, 29 юли 16 / Политика 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Според политолога Първан Симеонов шоуменът Слави Трифонов няма голяма електорална подкрепа, но все пак съществува като фактор в политическия процес. Така той коментира пред БНР решението на Конституционния съд да отхвърли три от въпросите за референдума организиран от Трифонов и сценаристите му.

„Към настоящия момент в анализа на политическия процес се тиражират две големи неистини: че Слави Трифонов вече има някакви бомбастични електорални дялове на подкрепа и че Слави Трифонов не съществува като фактор в политическия процес“, заяви Симеонов и допълва, че разбира мотивите за решението на съда, но смята, че с тях шоуменът получава перфектна топка. 

Според директора на „Галъп интернешънъл“, ако Трифонов влезе в надпреварата за президент той със сигурност би могъл да разбърка картите на останалите играчи. Политологът смята, че това е и една от основните причини премиерът Бойко Борисов да се чуди дали да влезе в президентската битка или да избере друг кандидат.

„Борисов съзнава много добре, че ако се кандидатира за президент след 5 години, вече може да бъде късно...“, коментира Сименов, според когото останалите фактори, предизвикващи бавенето на Борисов, са свързани с усложнената международна обстановка, неяснотите около преговорите за обща лява кандидатура и притесненията на премиера за собствената му политическа биография.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама