Две жалби за нарушения са постъпили в Общинската избирателна комисия в Кубрат

13:30, 01 фев 17 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две жалби за нарушения са постъпили в Общинската избирателна комисия в Кубрат, сочи справка в сайта на комисията.

В първия сигнал, подаден от председател на изборен щаб на партия се твърди, че агитационен плакат от името на Инициативен комитет за издигане на независим кандидат, който бил публикуван в регионален вестник, не отговаря на разпоредбите в Изборния кодекс. В жалбата се посочва, че информацията „Купуването и продаването на гласове е престъпление“ не съдържа законовото изискване да заема не по-малко от 10 на сто от лицевата част на плаката.

Вторият сигнал за нарушение е идентичен. Той е подаден от председател на инициативен комитет. В жалбата се излагат твърдения, че се разпространяват агитационни материали от политическа партия, които не отговарят на разпоредбите в Изборния кодекс. В жалбата се посочва, че плакатът, не съдържа законовото изискване, а именно информацията „Купуването и продаването на гласове е престъпление“ да заема не по-малко от 10 на сто от лицевата част на агитационния материал.

Комисията е взела решение, че и двете жалби са основателни и доказани. Издадени са указания към предизборните щабове да приведат агитационните си материли във вид, отговарящ на разпоредбите на Изборния кодекс, а неотговарящите на изискванията да бъдат отстранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама