Шуменски велосипедист открива днес фотоизложба от обиколката си в Мароко

07:28, 02 фев 17 / Култура 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фотоизложбата „Атлантис 2016 – Мароко” ще представи днес в Шумен велосипедистът Венцислав Илиев. Мултимедийната презентация ще бъде в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в града. От 14 часа Венци ще покаже експозиция от материали събрани по време на пътешествието му в Мароко. Мултимедийната изложба е с начален час 17.

На посетителите авантюристът ще предложи документален материал от велопътешествието си през миналото лято, когато Венци заедно с варненеца Пламен Андонов навъртяха 15 100 километра за 193 дни в преход, който те нарекоха „Атлантис 2016”.

Приключението на велосипедистите започна на 7 май от Русе и приключи на 15 ноември във Видин.

За шест месеца Венци и Пламен преминават през Сърбия, Унгария, Словакия, Австрия, Германия, Швейцария, Франция. После двамата приключенци продължават от устието на река Лоара във Франция. Влизат в Испания и там по поклонническия път Камино де Сантяго (Пътя на свети Яков) стигат до Португалия. Отново се връщат в Испания и с кораб акустират до автономния испански град в Африка Сеута и продължават с велосипедите си за Мароко. В африканската държава Венци и Пламен навъртат 1 659 километра при температури от 5 до 55 градуса. Преминават през пустинята Сахара, Атласките планини, градовете Фес, Мекнес, Варзазат, Маракеш, Казабланка, Рабат и Танжер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама