Набират проекти по програмата „Европейска младежка столица 2017“

08:24, 02 фев 17 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна набирането на проекти по първите три ключови направления от програмата „Европейска младежка столица 2017“. Крайният срок за подаване на документите е 20 февруари, а резултатите от конкурса се очакват в началото на март, съобщиха от едноименното сдружение.

Първото направление - Мрежа на младежките центрове и читалища, предвижда създаването на програма „Ноктурно“, насочена към читалища и младежки центрове. Целта на програмата, която ще се ръководи от младежи, е да съдейства за преобразяването на пространствата и надграждането на ресурсите в интерес на младите хора. За това направление могат да кандидатстват проекти, насочени към младежи, които започват най-рано в 17:30 ч. и завършват не по-рано от полунощ, които да се извършват в читалища или младежки центрове. Приоритет се дава на проекти, които са регулярни във времето и работят в сътрудничество с музеи, галерии, арт магазини и др. Стойността, която ще се финансира, е до 15 000 лв. на проект. От кандидатите се изисква съфинансиране в размер на 30% от бюджетната сума.  За кандидатстването по този проект е задължително наличието на споразумение между младежки организации и читалища.

Второто направление - Проект за милиони – Инно Варна, цели превръщането на пространството между гаровия площад и улиците „Преслав“ и „Цар Симеон“ в Гръцката махала, наречено Таляна, в зона за иновации в градската среда.  По това направление могат да кандидатстват проекти, които насърчават креативните решения в сферата на градския дизайн, развитието на градската среда, предприемачеството, гурме културата, уличното изкуство и др. По него проектите също ще се финансират с до 15 000 лв., като се изисква съфинансиране в размер на 30% от бюджетната сума.

По третото направление - Варненска младежка медийна академия - вълна на иновации във фестивалите на Варна, могат да участват всички организации, кандидатстващи по направление 1 на фонд „Култура“ – Фестивали и конкурси. Идеята чрез тази програма е да се надградят съществуващи формати с представянето на млади европейски изпълнители, със специален фокус на артисти от градове, минали и бъдещи носители на титлата Европейска младежка столица. Проекти, свързани с фестивали и конкурси с над 20 издания и продължителност над 7 дни, могат да получат финансиране в размер до 10 000 лв.За фестивали и конкурси с над 15 издания размерът на финансирането е до 7000 лв., а за такива с над 10 издания – до 5000 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама