И Казанлък се включва в нощта на книгите за Хари Потър

09:04, 02 фев 17 / Култура 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трети пореден път общинската библиотека „Искра” в Казанлък организира Нощ на книгите за Хари Потър. Тя ще се проведе днес от 10 часа в  Основно училище „Никола Вапцаров” .

Фенове на момчето магьосник от цял свят ще споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг в рамките на Нощта на книгите за Хари Потър по инициатива на британския издател Bloomsbury. Сред основните цели на кампанията е възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. Като един истински феномен в съвременната детска литература поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към четенето.

Магьосници и мъгъли ще могат да организират тематични игри, предизвикателства и състезания, както и да си припомнят любими откъси от книгите, да участват в конкурс за костюми на герои от поредицата и да проверят познанията си за вълшебния свят на „момчето, което оживя”.

 От Общинската библиотека  канят почитателите на Хари Потър да се включат в нетрадиционната проява.  Магьосници и мъгъли ще могат да организират тематични игри, предизвикателства и състезания, както и да си припомнят любими откъси от книгите, да участват в конкурс за костюми на герои от поредицата и да проверят познанията си за вълшебния свят на „момчето, което оживя”.

 



 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама