ЦИК започва регистрацията на партии и коалиции за предсрочните изобри

09:29, 02 фев 17 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централната избирателна комисия започва от днес да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори, насрочени за 26 март.

Приемането на документите ще се извършва всеки ден от 9 ч. до 17 ч. в ЦИК. Крайният срок за подаване на заявление за партиите и коалициите е до 17 ч. на 8 февруари 2017 г.  Срокът от една седмица е толкова кратък заради изискването регистрацията да приключи 45 дни преди изборния ден.

Очаква се и този път първи да се регистрират от ГЕРБ. От рано сутринта младежи от партията пазят ред пред Централната избирателна комисия.

Според премиера Огнян Герджиков трябва да бъде конструиран Изборен борд, а амбицията е за провеждане на честни избори. Една от трудностите на предсрочните избори ще е задължителното машинно гласуване, което постанови съдът. Предвидените засега разходи по подготовката и произвеждането на изборите са 29 900 000 лева. Осигуряването на машини във всяка секция ще струва още 22 500 000.

За изминалите президентски избори документи в бившия Партиен дом подадоха 11 партии, 5 коалиции и 6 инициативни комитета.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама