1600 нови работни места за младежи до 29 г. в София

11:08, 02 фев 17 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фирми от София и от областта са заявили нови 1600 свободни работни места за млади хора до 29 години от столицата по схемата за заетост „Обучения и заетост за младите хора”, която се осъществява от Агенция по заетостта в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщи Полина Маринова, директор на Регионална служба по заетостта – гр.София, цитирана от БНР

В края на м.ноември 2016 г. е обявен втори прием на заявки от работодатели, като в Софийска област са обявени 333 работни места, а в област Перник - 161. Те са в разнообразни сфери - в хотелиерството, ресторантьорството, в сферата на услугите, строителството и др..  Агенцията по заетостта публикува на официалната си интернет страница списъка на класираните работодатели. 

Полина Маринова съобщи още, че като най-значима полза за младежите от участието в тази нова схема за заетост е натрупването на ценен професионален опит, липсата на който понякога е пречка за реализацията им на пазара на труда, и предоставянето на възможност за продължителна заетост. Тези два фактора като цяло помагат на младите хора за успешната им реализация на пазара на труда в по-дългосрочен план, допълни още Полина Маринова.

Младежите, които са наети от фирмите по тази схема се осигурява трудово възнаграждение, съобразено с длъжността и минималния осигурителен доход за съответната длъжност.  Работодателите, които осигурят работа и след изтичането на 6-месечния период, в който действа схемата, получават повече точки за класирането, изготвено от агенцията. Всеки работодателят може да разкрива не повече от 10 работни места по тази схема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама