Проверяват притежателите на ловни карабини в Поповско, заради убитите елени и кошути

11:10, 02 фев 17 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Попово ръководи шест досъдебни производства срещу неизвестен извършител, който убил 4 eлена и 3 кошути. 

Първият случай е от 27 октомври миналата година, когато в землището на село Конак, в местност Русева могила, е намерен убит елен шилар, информираха от Апелативната прокуратура във Варна.От там припомниха, че през месец януари тази година серията на престъпни посегателства срещу едрия дивеч в района продължават. В различни периоди и в различни села са намирани убити елени и кошути. 

Престъплението се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от 100 до 300 лева, както и с лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност, уточниха от прокуратурата.

Продължават действията по разкриването на извършителя. Назначени са балистични експертизи. Извършват процесуално-следствени действия. Проверяват се  всички лица, които притежават ловни карабини, каквото е оръжието на престъпленията и при шестте случая.

Разпитан е заместник-директорът на Държавната дивечова станция „Черни Лом“, който е представител на предприятието, пострадало от престъпленията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама