На съд за незаконно държане на акцизни стоки и подкуп на полицейски служители

13:30, 02 фев 17 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – София внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Р.П. за извършени от нея престъпления чл. 304а вр. чл. 304, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 и по чл. 234, ал. 1, пр. 2 вр. с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

На 28 август 2014 година в град Своге, обвиняемата по делото Р.П. държала в лек автомобил марка „Фолксваген" и на втория етаж на къща - акцизни стоки без български акцизен бандерол. Сред нередовната стока, разпределена на две места, имало общо 244 броя кутии цигари с различни марки на обща стойност 1830 лв. Дължимият за тях акциз възлиза на 913.78 лв.

При установено нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове от страна на полицейските органи – разузнавачи в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Отдел „Криминална полиция“ на ОД МВР София, Р.П. им предложила подкуп – сума в общ размер на 1500 лв. С тези свои действия тя целяла да ги склони да не извършат действия по служба - да не сигнализират прекия си началник за случая и да не съставят акт за установяване на административното нарушение и да не започват досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК.

Предстои съдът да определи дата за съдебно заседание за разглеждане на делото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама