Нова коалиция между РБ в Пловдив и Здравко Димитров-невъзможна

13:51, 02 фев 17 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова коалиция между Реформаторския блок в Пловдив и Здравко Димитров е абсолютно невъзможна, отговориха днес лидерите на партията на въпроса на репортер на Пловдивската обществена телевизия.  Зам.-председателят на Общинския съвет от Реформаторския блок Пепа Деведжиева беше категорична, че цитираме "втори път няма как да се препънем в този камък". Председателят на местния парламент Савина Петкова пък припомни, че лично тя е била против Димитров да води реформаторската листа на последните местни избори.

Сътресенията в реформаторския блок на национално ниво няма да се отразят чувствително на пловдивската структура. Формацията ще се яви на парламентарните избори в почти същия си състав- СДС, ДБГ, БЗНС, Нова демокрация, НПСД и Гражданския съвет. Местните лидерите на блока са категорични, че няма да има квоти за отделните партиите при реденето на листите.

"Като депутат ще държа хората, които ще бъдат в листата да са пловдивчани",  каза бившият вече пловдивския депутат в 43-тото НС доц. Димитър Шишков. "Ще се гледа кой от кандидатите какъв авторитет има в обществото, какъв потенциал има да спечели доверието в съответния избирателен район и професионалната му характеристика. Т.е листите ще се редят на база разум, разбирателство и умение", допълни "отлюспената" от ДСБ Пепа Деведжиева.

В редиците на пловдивските реформатори остават част от членовете на ДСБ, както и част от хората в досегашния Граждански съвет. "Има много отлюспени хора като Пепа Деведжиева, но тя е за единството на Реформаторския блок. Ние искаме повече такива хора като нея да дойдат при нас. Без значение, че зад Деведжиева не стои в момента партия, тя може да бъде и лидер, и да води листата ни", категоричен е Шишков. "Ако днес някой разочарова десния избирател и носи отговорност за разбиването на дясното обединение-това са хора с много развито его на лидери. Да, визирам Радан Кънев, и не се притеснявам да му кажа името", заяви Деведжиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама