„Лишаване от свобода“ за турски гражданин заради шофиране след употреба на алкохол

13:56, 02 фев 17 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 01:50 часа на 01 февруари в град Банско, 31 – годишният, турски гражданин Мехмет Б, който е управлявал лек автомобил „Тойота Хайлукс” след употребата на алкохол. По надлежен ред, с химическа експертиза на СНТЛ при ОДМВР – Благоевград е установено, че шофьорът е управлявал автомобилът с 2.47 промила алкохол в кръвта си.

Съгласно заповед за прилагане на принудителна административна мярка на началник на РУ - Банско при ОДМВР - Благоевград, през същия ден той бил лишен от правото да управлява моторно-превозно средство.

В хода на образуваното бързо производство, Районна прокуратура – Разлог сключи споразумение със защитата на обвиняемия, който се призна за виновен за извършеното от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

След одобрението на съда на подсъдимия Мехмет Б. е определено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три месеца с изпитателен тригодишен срок, глоба в размер на 150 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от шест месеца.

Определението на съда е окончателно и има характер на влязла в сила присъда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама