Започва раздаването на храни на нуждаещите се в Търговище

14:10, 02 фев 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 6-ти февруари започва раздаването на хранителни продукти по Оперативна програма за храни и /или основно материално подпомагане в град Търговище, инфомираха от областниясъвет на Български червен кръст.

Пакетите ще се получават в сградата на Хранителен блок в двора на Многопрофилна болница за активно лечение до 20 март. Хората, които имат право да получат безплатни хранителни пакети от първа необходимост, са от няколко  целеви групи. Най-голямата са лицата и семействата, които са подпомогнати за отопление в периода 2015-2016 година.

На второ място са майки – осиновителки, които са получили месечна помощ за отглеждане на дете до 1-годишна възраст, третата група са  децата и семействата, които получават еднократна помощ за ученици в 1 клас и четвъртата целева група са деца и семейства, които получават еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция за отглеждане на дете при близки и роднини.

Хранителните продукти са 10 на брой, с общо тегло около 38,5 кг.  - брашно, ориз, макаронени изделия, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месна консерва, захар и вафли. Близо 7 000 са хората, които имат право на тази помощ в област Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама