Тръмп се скара с австралийския премиер

15:26, 02 фев 17 / Свят 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и австралийският премиер Малкълм Търнбул са провели тежък разговор в събота, определен от републиканеца като най-лошият, предава "Уошингтън поуст". 

Разговорът между двамата трябвало да продължи час, но след 25 минути Тръмп го прекратил. Републиканецът обяснил на австралийския политик, че в същия ден е разговарял с четирима чужди лидери, сред които Владимир Путин, но последният му разговор е най-лошият от всички, пише offnews.

Сред причините за недоволство на новия президент е споразумение на Щатите и Австралия, сключено от администрацията на Барак Обама, според което САЩ трябва да приемат 1250 бежанци, пренасочени от Австралия към центрове в Науру и Папуа Нова Гвинея. Обсъждането на темата се случва само ден след като Тръмп подписа указ, забраняващ приема на бежанци. 

Според неназован източник милиардерът казал, че приемането на бежанци ще го убие политически, а Австралия иска да изнеса следващите атентатори от Бостън, говорейки за атентата на бостънския маратон през 2013 г. 

Тръмп коментира темата и в социалната мрежа Туитър.

"Можете ли да повярвате? Администрацията на Обама се съгласила да приеме хиляди нелегални имигранти от Австралия. Защо? Ще проуча тази глупава сделка!", закани се Тръмп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама