Съсед на клошаря Любо: Пожарът, изпепелил тютюневите складове, е умишлен

16:34, 02 фев 17 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожарът, изпепелил тютюневите складове, е умишлен. Това заяви днес в съдебната зала Лазар Даскалов, който заедно с клошаря Любо, обвиняем за палежа, е живял в една от изгорелите сгради, съобщи Дарик радио-Пловдив.

Според Лазар, който също е клошар, огънят е тръгнал от единственото място в сградата, което е било сухо и не може да е причинен от фас. Той е живял на третия етаж в бившия склад от пролетта на милата година до опожаряването на Тютюневия град. Сега живее на друго място. Работел е нощни смени и често като се прибирал, засичал Любо пиян.

Самият Любомир се е настанил в сградата около април, май месец, спомня си още съседа му.

Помещението, в което обвиненият за огнения инцидент бездомник е живял, Лазар нарича таванска стая. Тя е била с размери 3 на 3 метра, имала масичка, а на счупения прозорец клошарят Любо поставил перде и като излизал заключвал вратата.

Това обаче не било нужно, защото в сградата можело да се влезе от много места, твърди бившия му съсед.

Съдебното заседание днес започна с разпити на свидетели, между които и пожарникари, гасили пламъците. Адвокатът на Любомир Данчев – Стефан Левашки, поиска да бъдат разпитани нови свидетели. Трима от призованите днес пък не се явиха. Делото за опожарените тютюневи складове ще продължи на 16 март.

Припомням, че Прокуратурата повдигна обвинение на клошаря Любо, че по непредпазливост със захвърлен фас от незагасена цигара причини огнената стихия от края на август, миналата година, която обхвана няколко сгради паметници на културата. Данчев, който е в ареста, е криминално проявен и до момента осъждан многократно.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама