Църквата търси окултни и сектантски аспекти в бойните изкуства

17:23, 02 фев 17 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската православна църква публикува на сайта си в секция "Новини" съобщение, че в столичен храм ще се проведе открита беседа на тема "Окултни и сектантски аспекти в бойните изкуства".

Не за първи път от Светия синод насочват вниманието си към философията и религията на Изтока. През юни 2015 година от там изразиха възмущението си от включването на "неуместна и неправомерна пропаганда на йога" в матурите за зрелостниците. 

Според новината в синодалния сайт на 9 февруари 2017 г. (този четвъртък) с благословението на Негово Високоблагоговейнство ставр. ик. Александър Георгиев, председател на храм "Св. св. Кирил и Методий", в Енорийския център към храма от 18.30 ч. ще се проведе открита беседа.

Този път тя ще е на тема: "Окултни и сектантски аспекти в бойните изкуства".

Вниманието ще бъде фокусирано върху източните бойни изкуства и върху окултните и сектантските аспекти в някои от тях, които представляват опасност за занимаващите се с тях и са несъвместими с православното християнство.

Лектор ще бъде г-н Георги Граховски, православен християнин, бивш помощник-учител по Айкидо - II дан; Джу-джуцу - I дан; Хашита - I дан.

Беседата ще се проведе в Лекционната зала на Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий", ет. 1, а входът е свободен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама