Получаването на свидетелство за съдимост вече ще става за броени минути

19:11, 02 фев 17 25 1131 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичани вече ще могат да получат за минути свидетелства за съдимост, необходими при започване на работа, както и издаване или подновяване на разрешителните за оръжия и др. Това стана възможно след откриванетона нов фронт-офис в Националната следствена служба. Процедурата е максимално улеснена и ще отнема броени минути.

Гражданите ще трябва да подадат заявление в новооткрития фронт-офис, който се намира на бул. "Г.М. Димитров", а получаването на служебната бележка става  веднага. Офисът разполага с три гишета, като едно от тях е пригодено специално за трудно подвижни хора.

Целта при създаването на фронт-офиса е осигуряване на бързина и удобство при подаването на заявленията и получаването на готовите служебни бележки. Това ще може да се случва с едно посещение на гражданите, като подаването и получаването ще става на момента.

До момента за получаването на справка за висящи дела се налагаше да подадем нужните документи в Националната следствена служба. Процедурата траеше средно около седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама