Свързват 85 нови еко автобуси със системата за управление на градския транспорт

06:35, 08 фев 17 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Качеството на транспортната услуга, предоставена на жителите и гостите на Пловдив, непрекъснато се повишава, информират от ОП „Организация и контрол на транспорта“. През последната година транспортните оператори извършиха значително обновяване на подвижния си състав, въпреки че съгласно договорите си превозвачите нямат подобен ангажимент. През 2016 г. в масовия обществен пътнически транспорт на Община Пловдив са въведени 85 автобуса с екологичен клас на двигателите Евро 6.

Предстои новите автобуси да се оборудват с елементи на системата за управление на градския транспорт. Това е и причината към настоящия момент информацията за тях да не е налична по електронните табла, поставени на спирките на масовия обществен пътнически транспорт, допълват от ОП „ОКТ“.  

Изцяло подменени с нови са превозните средства по линии №16, 44 и 116, обслужвани от фирма „Меритранс – 2002” ЕООД, както и по линии №6 и 99 на „Автотранс – 2000” ООД. Нови автобуси се движат и по автобусни линии №1, 7, 37 и 66, възложени на „Хеброс бус” ООД. Подменен бе и автопаркът, обслужващ линия № 20, изпълнявана от „Пълдин бус” ЕООД. По линии № 9 и 25, обслужвани от „Автобусни превози Пловдив” ЕООД, също са включени нови автобуси.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама