Търсят строител на пречиствателната станция в Айтос за 14,5 млн. лв.

07:33, 08 фев 17 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Айтос обяви очакваната обществена поръчка за строителството на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) на своята територия. През януари Бойко Борисов и бившият министър на околната среда и водите Ивелина Василева подписаха договор с общината за осигуреното финансиране по оперативна програма "Околна среда", припомня capital.bg.

Проектът трябва да бъде завършен за две години, след като бъде избран изпълнител. Това значи, че през 2019 г. Айтос може да има пречиствателна станция, освен ако няма забавяния в процедурата заради обжалвания на поръчката.

Едно от условията за получаване на европейски средства за инвестиции във водния сектор е ВиК дружествата в областите да се обединят в асоциации, което "ВиК Айтос" е направило, като е станало част от асоциацията на област Бургас.

Общата стойност на поръчката е 14 757 086 лв. без ДДС. Тя е разделена на две позиции, като кандидатите могат да подават оферти и за двете. Първата е за изготвяне на работен проект, доставка и монтаж на необходимото оборудване, строителство на ПСОВ и довеждащата инфраструктура, пускане в експлоатация на ПСОВ и обучение на персонал (12 869 916 лв. без ДДС). Втората е за съставяне на работен проект и строителство на връзка между съществуващите колектори, изграждане на общ довеждащ колектор и заустващ колектор (1 887 170 лв. без ДДС).

Критериите за оценка на офертите са предложената цена, срокът за изпълнение на строителство и срокът за изготвяне на работните проекти. Оферти се подават до 13 март тази година.

Удължен е и срокът за прием на оферти по други две поръчки, свързани с проекта. Поръчката за предоставяне на техническа помощ за управлението на проекта на ПСОВ е с нов срок - 10 февруари. Стойността й е 330 хил. лв. без ДДС. За търга за консултантски услуги по оценка на съответствието и упражняване на авторски надзор на ПСОВ оферти могат да се подават до 20 февруари. Неговата стойност е 390 хил. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама