Сливналии с информация за полицейското присъствие в жилищните райони

07:50, 08 фев 17 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданите на Сливен и областта получават информация за полицейските инспектори, които обслужват района, в който живеят под формата на информационни писма. Имена, телефони, електронни адрес и други данни за контакт са включени в кратка и достъпна за ползване форма. Данните се предоставят за улеснение и бърза реакция в случай на необходимост. Инициативата е на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов и стартира в цялата страна от края на миналата седмица. Целта на акцията е да се подобри комуникацията между полицейските и младши полицейските инспектори и хората в обслужваните от тях райони. 

В ОД на МВР-Сливен е създадена организация в изпълнение на министерската заповед като информационните писма се предоставят на гражданите лично от полицейските служители. Уведомяват се управителите на етажната собственост, собствениците, обитателите или ползвателите на самостоятелни обекти в съответното населено място. Информационните писма се поставят на видно място във входовете на жилищните блокове и се връчват лично на обитатели на къщи и кооперации.

В писмата се съдържа информация, освен за полицейския инспектор, и данни за контакт в случаите, когато гражданите имат забележки или оплаквания към полицейските служители от районните управления и от областната дирекция на МВР или в случаи на корупционни действия. 

До края на седмицата информационните писма трябва да достигнат до гражданите на Сливен и региона. От няколко години на електронната страница на ОД на МВР-Сливен са достъпни данните на съответния полицейски служител, придружени със снимки, което да улесни комуникацията. Те могат да бъдат намерени на  началната страница на sliven.mvr.bg  във „Вашият полицейски инспектор”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама