Над 30 души са заболели от лаймска болест през миналата година в Разградско

07:51, 08 фев 17 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 30 души са заболели от лаймска болест след ухапване от кърлежи през миналата година в област Разград, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Заболелите са от 13 населени места на шест общини в региона. Най-голям е бил процентът на заболелите деца на възраст от 4 до 7 години, а най-малък - на младежите от 20 до 29 години. Според анализа най-засегнати от заболяването са били работници от промишлени фирми. Сред пациентите, лекувани от лаймска болест е имало също пенсионери, ученици, учител и др.

Анализът по общини за заболяемостта показва, че водеща е община Разград, където са регистрирани 20 болни. Заболелите от лаймска болест в община  Исперих са били петима, а в общините Завет,  Цар Калоян, Лозница и Кубрат по един болен. В община Самуил няма регистрирани заболели.

През миналата година в област Разград са регистрирани 245 случая на ухапани от кърлежи. Те са с 58 по-малко от тези за 2015 година, сочат още данните на здравната инспекция.

Най-много са случаите на потърсили помощ в община Разград - 218, следвана от община Самуил – 10 ухапани. Регистрираните случаи в община Лозница са шест, в община Исперих - пет, и  по два в общините Кубрат, Цар Калоян и Завет.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама