Няма загинали при пожари в Търговище през миналата година

09:39, 08 фев 17 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 699 повиквания са реагирали пожарните служби в област Търговище през миналата година. Огнеборците са участвали и в ликвидирането на 662 произшествия. При пожари няма загинали, хора, а пострадалите са били двама.

Данните бяха оповестени по време на годишния отчет - анализ за дейността на служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на който присъства и областният управител Светлин Бонев. 

Общо пожарите са 471 в обекти на обществения и частния сектор, от които 122  са с материални загуби. В сравнение с 2015 г., броят на пожари с щети е намалял с 2 броя. Най-много пожари с нанесени материални загуби са ликвидирани от службата в Търговище, където се отчита и най-висока интензивност на повикванията в региона. Колегите им от Попово се нарежда на второ място по интензивност, а с най-малка интензивност е пожарната в Антоново.

За периода, служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в областта са участвали в 46 аварийно-спасителни дейности и 145 технически помощни операции.    Областният управител благодари на директора на РДПБЗН-Търговище за доброто сътрудничество през годината и поздрави служителите за оказаната помощ в Хитрино, както и за справянето с тежката зимна обстановка и недопускането на инциденти. Той изрази увереност, че непрекъснатият контакт между двете институции ще продължи, за да бъде осигурена безопасността и сигурността на гражданите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама