382 потребители са се възползвали от услугите на Центъра за обществена подкрепа в Нови пазар през 2016 година

10:38, 08 фев 17 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 382 потребители от които 236 са деца и 146 родители са се възползвали от услугите на Центъра за обществена подкрепа в  Нови пазар през миналата година. Това съобщи за Topnovini.bg директорът на институцията Мария Христова.

Центърът предлага услуги на териториите на четири общини – Нови пазар, Каспичан, Никола Козлево и Каолиново в три направления “Услуга и подкрепа на детето”, “Услуга и подкрепа на семейството” и “Работа в общността”

Социалната институция предоставя подкрепа на приемни родители от общините Никола Козлево и Каолиново, като миналата годината са предоставени услуги на 18 семейства. През миналата годината се е работило с 11 непълнолетни майки за повишаване на техния капацитет. По направлението изследване на деца и изготвяне на характеристики за тези които са пуснати в регистъра за осиновяване  са 78 деца. С логопедични проблеми са консултирани 21 малчугани, с отклоняващо поведение – 7, за самоътвърждаващо умение 48 деца. Работа за мотивиране на учебен труд  и попълване на образователни дефицити са консултирани 54 деца, групова работа с деца с наднормено тегло и усмисляне на свободното време 146 деца. Обучени са 5 кандидат приемни семейства, дадена е оценка на родителски капацитет на 10 семейства и е повишен капацитета на 15 семейства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама