„Топлофикация София“: Парното вече е пуснато, работи се по аварията в част от ж.к.“Люлин“

11:08, 08 фев 17 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Топлофикация София“ вече е възстановила поетапно (към 11:00 ч. в сряда, 08.02.) топлоподаването във всички проблемни райони на столицата, които пострадаха от голямата авария отпреди няколко дни, съобщиха за Topnovini.bg от пресцентъра на общинското дружество.

Вече е възстановено топлоподаването към квартал „Слатина” и сградите в ж. к „Дружба”-1, които се намират в района на ул. „Искърско шосе“, бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Брюксел“, но е възможно в по-високите райони на кв. „Редута” и кв. „Яворов” да има временни колебания на топлоподаването.

От компанията увериха, че аварийни екипи продължават работата за възстановяване на топлоподаването в 2-ри, 4-ти, 5-ти и 6-ти микрорайони на ж.к.“Люлин“ в София, което беше спряно във вторник вечерта. Всички аварийни екипи на топлорайон „Люлин” са включени в отстраняването на аварията.

Към момента топлоподаването е възстановено във всички квартали на София, но в резултат на открития пробив срещу един от търговските центрове в столицата, е имало колебание в хидравликата.

От пресофиса на фирмата увериха, че в момента се извършва проучване дали и под каква форма могат да бъдат евентуално компенсирани абонатите на дружеството, които останаха над 48 часа без нормално топлоподаване.

Topnovini.bg ще продължи да следи за своите читатели тази гореща за столичани тема и през днешния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама