По-високи януарски сметки за ток за столичани с до 70%

11:43, 08 фев 17 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сметките за ток на софийските клиенти на „ЧЕЗ“ за месец януари 2017 г. ще бъдат по-високи в сравнение с тези за декември 2016 г. в диапазона от 23 до 70%, научи Topnovini.bg от дирекция "Обслужване на клиенти" в енергийното дружество.

Това не е изненадващо, като се има предвид, че януари 2017 г. беше най-студеният първи месец на годината за последните 33 години, а потреблението на ток в София на 6 и 7 януари 2017 г. е било рекордно за последните 20 години.

От „ЧЕЗ“ увериха още, че имат пълната готовност да реагират бързо за всеки клиент, който мисли, че му е висока сметката и реши да подаде сигнал в центровете за обслужване на клиенти, по имейл или по телефон.

Потребителите на услугата на „ЧЕЗ“ все пак трябва да знаят, че според законовите разпоредби у нас, при обжалване на сметка за ток например, клиентът не е длъжен да плаща сметката си, докато съответното дружество или оператор, не се произнесе по клиентската жалба.

Освен това от дружеството уточняват, че компанията повишава степента на готовност на аварийните си екипи във връзка с продължаващите нарушения в топлоподаването на столицата. Авариите на топлопроводи водят до нарастване на консумацията на ток, както за отопление на жилища, които ползват парно, така и за подгряване на вода.

От енергийния оператор призовават гражданите на София към разумно и отговорно потребление и съблюдаване на принципите на енергийната ефективност, което би помогнало да бъде намалена опасността от претоварване на електропреносната мрежа.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама