ЧЕЗ е в повишена аварийна готовност в София заради нарушеното топлоподаване

11:45, 08 фев 17 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ЧЕЗ Разпределение повишава степента на готовност за реакция на аварийните екипи в София. Авариите на топлопроводи водят до нарастване на консумацията на ток, както за отопление на жилища, които са разчетени да ползват централно отопление, така и за подгряване на вода.

„Мрежата е оразмерена да поеме големи товари и не очакваме мащабни аварии, но въпреки това локални претоварвания са възможни. Именно затова мобилизираме екипите си и удвояваме тези, които са на домашно дежурство, за да можем да реагираме незабавно и професионално при евентуална необходимост“ -

заяви Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“, ЧЕЗ Разпределение.

Съгласно нормативните изисквания, в рамките на 2 часа "ЧЕЗ Разпределение" трябва да създаде организация за започване на дейности по отстраняване на повредите.

ЧЕЗ Разпределение отново призовава към разумно и отговорно потребление и съблюдаване на принципите на енергийната ефективност. Това ще помогне да се намали опасността от претоварване на мрежата. Електроразпределителната мрежа е в добро техническо състояние, което е удостоверено от извършваните от контролните органи проверки преди началото на зимния сезон и беше доказано при лошите метеорологични условия от началото на януари.

И през 2017 г. ЧЕЗ Разпределение ще продължи с активните инвестиции в мрежата, като само за тази година размерът им ще достигне 130 млн. лв., което е рекорден обем от стъпването на компанията на българския пазар, съобщават от енергодружеството.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама