България избира любимата си книга за 2016 г.

12:06, 08 фев 17 / Култура 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Какво обичат да четат най-много българските читатели? Кои са предпочитаните жанрове, какви теми ги вълнуват, кои автори са им любими и има ли сред тях много български писатели? Достатъчно ли е да си предизвикал медиен шум, за да си на върха на читателските класации?

Това предстои да се разбере благодарение на Националния конкурс „Моята любима книга – 2016”. Конкурсът ще се проведе на два етапа. През първият, който продължава до 10.03.2017 г,.читателите могат да гласуват за по една книга във всяка от следните седем категории :„Съвременна художествена проза“, „Трилъри и криминална литература“, „Фантастика, фентъзи и хорър“, „Дамски романи“,„Исторически романи“, „Нехудожествена литература“ и „Поезия“.

Вторият етап ще е от 13.03.2017 г. до 19.03.2017 г. и в него ще има 21 книги финалисти. Трите, с най-висок резултат във всяка категория, ще се борят за титлата.

Книгата, събрала най-много гласове в този втори етап, ще бъде обявена за „Любима книга на България” за 2016 г. След края на надпреварата ще бъдат раздадени и много награди за гласувалите. Един от тях ще получи ваучер за книги на стойност 200 лв., а много други – поощрителни награди.

Миналата година в първата част на конкурса са гласували 7523 човека, а във втората – 4518, като най-голяма читателска подкрепа е събрал романът на Стивън Кинг „Търси се“.

Условията за участие в конкурса са: да сте читател на възраст над 16 години и да посочите книга, издадена в рамките на отминалата година, а гласа си маже да дадете на сайта http://vsichkozaknigite.bg/

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама