В Плевен се открива 15-то издание на Международното изложение по пчеларство

12:11, 08 фев 17 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 200 фирми от Европа и Азия ще участват в 15-то международно изложение „Пчеларство – 2017“, което се открива утре в Плевен. Очаква се гост да бъде  заместник-министърът на земеделието и храните в служебното правителство проф. Георги Желязков.

Тази година за първи път в рамките на изложението ще се проведе международна среща на Балканската федерация на пчеларските съюзи  и научна конференция. 

Изложението ще е съпроводено от съпътстваща програма, включваща презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството, посещение на образцови пчелини и др. Поканени са лектори от Германия, Италия, Австрия, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и България,които  ще представят новости, тенденции и аспекти в бранша.

В рамките на пчеларския форум ще има базар „Фестивал на меда”, който ще даде възможност на всеки посетител да си купи качествен мед и продукти.

По традиция ще бъде връчена и голямата награда „Крило на успеха” за новаторство в пчеларството. Международното жури  ще присъди и призове за научна публикация, специализирана литература, ново производство от пчелни продукти, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението и други. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама