Марина Андонова вече не е директор на ЦНСТ 1 в Шумен

12:43, 08 фев 17 25 758 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Марина Андонова вече не заема поста директор на Центъра за настаняване от семеен тип 1 (ЦНСТ) „Слънчево детство”. Това оповести на пресконференция зам.-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова.

Заповедта за смяната на Марина Андонова е от 23 януари. За временно изпълняващ длъжността е назначен Иван Калоянов.

След разпространен в социалната мрежа „Фейсбук” клип за насилие над дете в ЦНСТ 1 в Шумен през лятото на миналата година Андонова бе отстранена от работа.

Приключиха проверките на Агенцията за закрила на детето и Инспектората на Агенцията за социално подпомагане. Продължава досъдебното производство по случая. „При съмнение за насилие над дете ние сме длъжни да изведем заподозрените от средата. Спазили сме законовите изисквания”, коментира д-р Светлана Маркова. Тя уточни, че инспекцията е потвърдила наличието на тежък конфликт между персонала на ЦНСТ 1 и разделянето на служителите на два лагера.

Възпитателките Хюлия Арон и Деница Атанасова са назначени на работа в други общински социални звена. Марина Андонова е отказала предложеното и място. 

За Topnovini.bg Андонова коментира, че по нейно желание трудовият й договор е прекратен по инициатива на работодателя срещу обезщетение.

Трите къщички за настаняване от семеен тип в Шумен са на делегиран бюджет. „Оптимизирахме разходите за издръжка и повишихме заплатите на служителите”, коментира д-р Маркова и допълни, че капацитетът на трите центъра е запълнен максимално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама