Тодор Йотов е новият областен управител на Варна

12:53, 08 фев 17 / Политика 25 2293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Варна Стоян Пасев бе освободен с решение на Министерския съвет днес. На негово място е назначен бившият командир на Пункта за базиране Варна Тодор Йотов,. Той е завършил Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, където по-късно е преподавал и е ръководил офис „Международна дейност“. В периода 2008 - 2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония. От 2012 до пролетта на 2014 г. кап. І ранг Тодор Йотов командваше Пункта за базиране Варна на ВМС (бившата Военноморска база Варна), след това премина в запаса. През лятото на 2015 г. бе част от гражданската инициатива "Живот за Варна", която издигна кандидатурата на Данаил Папазов за кмет на Варна.

Служебното правителство днес смени общо 14 областни управители. Рокадите бяха предизвестени - още при назначаването на правителството служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че предстоят промени там, където „има сведения, че областните управители имат склонност да се заиграват непочтено“, като на тяхно място ще бъдат назначени „хора, на които сегашният кабинет има доверие, че ще съдействат максимално за провеждането на честни избори“. 

Освен Варна с нови областни управители са и Благоевград, Велико Търново, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, Софийска област и област София, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама