Столична фирма ще реконструира улици и междублокови пространства в жк „Възраждане“ за 3,4 млн. лв.

12:59, 08 фев 17 25 1129 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната фирма „Инфра Експерт“ е победителят в обществената поръчка на Община Бургас за ремонта на улици и облагородяването на междублокови пространства в бургаския комплекс „Възраждане“ на стойност около 3,4 млн. лева. Това показа проверка на Topnovini.bg в Агенцията по обществените поръчки.

Изборът на софиянци беше най-логичен още при отварянето на ценовите оферти за поръчката в края на октомври миналата година. „Инфра Експерт“ получи най-високите оценки от по 100 точки за техническо предложение и срок за изпълнение на Обект 1 от поръчката (реконструкция на междублокови пространства кв. 2, кв. 3 кв. 6 и кв. 18 в ж.к. „Възраждане“, заключени между улиците „Сан Стефано“, „Гладстон“, „Васил Левски“ и „Дебелт“, включително реконструкция на следните улици в обхвата на разглежданата територия - ул. „Христо Фотев“, ул. „Цар Самуил“, ул. „Македония“, ул. „Пробуда“, ул. „Любен Каравелов“, ул. „Васил Левски“, ул. „Ивайло“ - І етап). Подобна е ситуацията и за Обект 2 (реконструкция на ул. „Фердинандова“) – техническото предложение на столичани бе оценено с 90 точки – най-високо от всички участници; срокът за изпълнение получава максимума от 100 т.

Ценовата оферта на „Инфра Експерт“ бе 2 738 496 лв. за Обект 1 и 666 480 лв. за Обект 2 на поръчката (цените са без ДДС), или общо 3 404 976 лв.

Любопитен факт е, че „Инфра Експерт“ кандидатства за поръчката като ЕООД. В края на ноември обаче дружеството се преобразува в АД. Негови представители са Стефан Радев и Иван Владимиров, а освен тях в Съвета на директорите са Недьо Плачков, Любомир Славов и Иво Михайлов.

„Инфра Експерт“ е тясно свързано с известното дружество „Хидрострой“ на строителния предприемач Велико Желев, което е сред редовните победители в търгове за пътни и инфраструктурни ремонти, поддръжка на улиците и т.н. във Варна, твърди сайтът Capital.bg. „Инфра експерт“ държи 100% от „БГ естейт 2014“, която преди се казваше „Хидрострой холдинг“, чийто бивш управител е Иво Михайлов. В борда на „Хидрострой холдинг“ е била и Гергана Атанасова, която до април миналата година е била управител на „Инфра експерт“ (тогава компанията се казваше „АБ инвест НН“, а още по-рано – „Агро инвест ПП“).

През лятото на 2016 година „Хидрострой“ купи лидера по обороти „Водстрой 98“ - формално притежавана от Иван Мирински, но известна като компанията на депутата от ДПС Делян Пеевски.

„Инфра Експерт“ беше част от обявеното за победител по спряната обществена поръчка за проектиране и строителство на спортен комплекс в жк „Славейков“ в Бургас обединение „Бургас спорт“. В него влизаха свързваната с Валентин Златев „Джи пи груп“ и „АБ инвест НН“ (старото име на „Инфра Експерт“). Поръчката бе на индикативна стойност 13 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама