Смениха областния управител на Шумен

13:06, 08 фев 17 / Политика 25 591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Валентин Александров е новият областен управител на Шумен. Той е назначен с решение на Министерски съвет от днес. Предстои най-късно утре Александров да подпише документите за назначението си.

На поста Александров сменя Донка Иванова, която определи мотивите за освобождаването й като неясни. „Приемам освобождаването си. То бе очаквано. Ние сме политически фигури и всяко правителство има право да работи, с когото прецени. Не приемам обаче, че някой може да се съмнява в мен в аванс за неправилно провеждане на предстоящите избори или за не добре свършена работа. Посочват, че срещу мен има подадени сигнали, но такива няма, защото знам какво и как съм вършила, а само за седмица е невъзможно служебното правителство да е направило проверка на работата ми”, коментира Иванова и бе категорична, че това е политическа чистка.

За Topnovini.bg новият областен управител Валентин Александров каза, че назначението не е изненада, защото хора от Министерски съвет са водили разговори с него още преди две седмици.

Валентин Александров е завършил педагогика в Шуменския университет. После е специализирал публична администрация в УНСС. Има 25-годишен стаж в МВР, бил е началник  сектор „Криминален“, началник на РПУ, началник служба „Полиция“ и директор на Областната дирекция на МВР.  От 2011 г. до 2015 г. Александров бе общински съветник от листата на БСП.

В момента работи като консултант по сигурността в „Алкомет“ АД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама