Откриха нов пункт за раздаване на храна към млечна кухня “Слънчеви усмивки”

13:15, 08 фев 17 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев, заместник-кметът Калоян Георгиев и директорът на детска кухня “Слънчеви усмивки” Танка Гавазова прерязаха лентата на нов пункт за раздаване на храна на ул. “Ален мак” № 4 към млечна кухня “Слънчеви усмивки”. На официалното откриване присъстваха родители и техните деца, потребители на услугата. Подновеното помещение и оборудване отговарят изцяло на хигиенните изисквания на РЗИ, информират от районната администрация.

Млечната кухня с адрес бул. “Марица” № 51 обслужва месечно повече от 400 деца в Район “Северен” като в нея се приготвя разнообразна храна за деца от 10 месеца до три годишна възраст, отговаряща по качествен състав и технологична обработка на възрастовите особености на детския организъм. Храната се раздава в още 3 разливочни пункта на територията на района, един от които е  този на ул. “Ален мак” № 4.

През изминалата година детската кухня се сдоби с две нови машини – картофобелачка и месомелачка, поради амортизация на наличните, изгради се слънцезащитно устройство и 15 метрова рампа за детските колички, тъй като достъпът до кухнята бе доста труден за майките. А тази година се изгради чисто нов пункт за раздаване на храна на ул. “Ален мак”. „Убедени сме, че с тази нова придобивка повишаваме стандарта на живот на децата и съдействаме на семействата за тяхното отглеждане.", заяви кметът Ралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама