Премиерът отстрани 14 областни управители

13:24, 08 фев 17 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служебният премиер Огнян Герджиков освободи 14 областни управители. Те не са получили доверието на правителството, че ще могат да организират честни и прозрачни избори. 

Припоняме, че преди седмица изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов подаде оставка, след като служебният министър на земеделието Христо Бозуков му я поиска "до един час".

На следващия ден оставка подаде директорът на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството - проф. Васил Николов.

Кои са новите областни управители? 

Заместник-кметът на Община Гоце Делчев Валери Сарандев ще е новият областен управител на Благоевград. Начело на областната управа във Варна застава Тодор Йотов, който преди години е бил военно аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония.

Областен управител на Велико Търново става Николай Йоцов, който в последните години е работил като експерт в ИА „Военни клубове и военно-почивно дело”.

Управителят на БКС-Враца Момчил Младенов става областен управител в региона. Постът в област Кърджали ще бъде зает от Начо Ковачев, който е бил е заместник областен управител на Кърджали от 2001 г. до 2009 г.

Областната управа в Кюстендил поема Йордан Татарски. Новият областен управител на Ловеч е Пенка Николова, бивш заместник-кмет по строителство, архитектура, градоустройство и екология.

Областната управа в Силистра оглавява Петко Добрев, който е заемал същия пост в периода 2001-2005 г. София Торолова става областен управител на Софийска област. Тя е заемала поста заместник-областен управител от юли 2013 г. до декември 2014 г.

Областен управител на област София става Диана Тонова, която е била заместник-областен управител в периода юли 2013 – декември 2014 г. Областната управа в Търговище оглавява Валери Симеонов, който има дългогодишен стаж на различни позиции в администрацията на община Търговище. Минко Ангелов става областен управител на Хасково. В периода януари 2012 г. – март 2014 г. той е бил заместник-кмет на община Хасково, преди това е бил и общински съветник.

Областен управител на Шумен става Валентин Александров – бивш директор на ОДМВР - Шумен. Георги Чалъков е назначен за областен управител на Ямбол. От 2015 г. той е заместник-кмет на Община „Тунджа”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама